Zaman Tüneli 3: Emre Aydın

Selamlar!
Tanıtım serimizin bugünkü konuğu kendisine ayrı fan club'une apayrı bayıldığım; Türkiye'de en sevdiğim, sahne performansına, kişiliğine, karakterine taptığıım EMRE AYDIN!

Bu bloğu ilk açtığım günden beri kendileri kadar güzel mesajlarıyla beni motive eden fan clubune kocaman bir alkış. ŞAK ŞAK ŞAAAK!

Sadece Türkiye'de değil, dünyada da sayılı fan clupler arasında EAFC. Bende bir üyesi sayılırım değil mi? 

4,6 milyon kişiyle Türkiye'nin en büyük fan clup'u olan EAFC her an Emre Aydın'ın ensesinde ama tabiiki daha çok yanında. 35 yıl sonra bile Emre Aydın'ın yanında olacaklarına dair söz vermiş her biri. Ne vefalı fan clup! :) Hiçbir ödülden boş çıkarmazlar Emre abilerini :)



Twitterda bana gelen bir tweette olduğu gibi "özel adamın, özel fan clubu" aynen öyle.!


4.6 milyon ama o çekemeyenlerin ortaya attığı sahte tıklı değil, hepsi kanlı canlı insan!
Ne diyoruz "meyve veren ağaç taşlanır" 


Gördüğünüz gibi kısa giriş yazamama hastalığım devam ediyor, başlayalım.

Emre Aydın 2 Şubat 1981'de Isparta'da Şaban ve Nermin çiftinin ilk çocuğu olarak dünyaya geldi.

Emre Aydın kariyerine barlarda canlı müzik yaparak başlamıştır. Bornova Küçükpark'ta çıktığı barlarda sevilen Emre Aydın, 2002 yılında, Onur Ela ile beraber 6.Cadde  isimli kurdukları müzik grubu ile Türkiye çapında düzenlenen "Sing Your Song" beste yarışmasında 1574 adayı geride bırakarak "Dönersen" adlı parçası ile birinci olmuştur.

5 Nisan 2003 tarihinde 6.Cadde albümünü yayınlayan grup, Onur Ela'nın müziği bırakma kararının ardından dağıldı.

  • 1.Sabuha
  • 2.Yine de sen
  • 3.Git
  • 4.Çığlık Çığlığa
  • 5.Koyver Gitsin
  • 6.Dönersen
  • 7.Kör Talih
  • 8.Rüyamdaki Aptal Kadın
  • 9.Geçen Cuma
  • 10.Çalma açmam kapıyı
  • 11.Sen ve ben
  • 12.Sabuha 2
  • 13.Dönersen (Akustik)
Şarkı listesi ise aynen yukarıdaki gibi..


AFİLİ YALNIZLIK

Afili Yalnızlık, Emre Aydın'ın 10 Ekim 2006 çıkışlı ilk stüdyo albümüdür. Albümde toplamda on şarkı yer alıp, sekiz şarkının bestesi Emre Aydın'a aittir.
Albümde dördüncü sırada yer alan "Ve Gülümse Şimdi" adlı şarkının söz ve müziği Haluk Kurosman'a, üçüncü sıradaki şarkı "Hareket Vakti" ise Barlas Erinç'e aittir. 
Albümde birinci sırada yer alan ve ilk klibin çekildiği "Afili Yalnızlık" adlı şarkıda Emre Aydın'a, Yusuf Torun eşlik etmiştir.

    Şarkı listesi ise; 
  1. Afili Yalnızlık
  2. Git
  3. Hareket Vakti"
  4. Ve Gülümse Şimdi (Bebeğim)
  5. Bu Kez Anladım
  6. Kim Dokunduysa Sana Ona Git
  7. Belki Bir Gün Özlersin
  8. Kalan Sağlar Senin Olsun
  9. Unut Gittiğin Bir Yerde
  10. Dayan Yalnızlığım

Yalnızlık temasını işlediği albüm performansı ile büyük beğeni toplamıştır.Bu albümle yakaladığı başarısını "Yılın En İyi Rock Müzik Sanatçısı", "Yılın En İyi Çıkış Yapan Sanatçısı", ‘’Yılın En İyi Parçası’’, ‘’Yılın En İyi Albümü’’, ‘’Yılın En İyi Video Klibi’’gibi 50’ye yakın ödülle, ve dinleyicileriyle buluştuğu 400’e yakın konserle devam ettiren sanatçı, 2008 yılında MTV tarafından her sene düzenlenen Avrupa Müzik Ödülleri (EMA)’nde “Türkiye’nin En İyi Sanatçısı” ardından Liverpool‘da yapılan finalde 21 ülkenin birincisini geride bırakarak “Avrupa’nın En İyi Sanatçısı” ödüllerine layık görülmüştür.


FALLING DOWN
Falling Down (Türkçe: Düşüyorum), Emre Aydın'ın ilk İngilizce single'ıdır. 26 Şubat 2010 tarihinde satışa sunulmuştur. Yapımcılığı İsviçre'li Mats Valentin'in yaptığı tekli çalışması sadece Avrupa'da, internet ağı üzerinden 26 Şubat 2010 tarihinde yayınlanmıştır.
Tekli çalışmasının Türkiye'de isminin pek duyulmamasına ilişkin Aydın, “Evet, çünkü o iş tamamen Avrupa için çıkmış bir şey. Bunu ne burada insanlar dışarıya iş yaptığımı bilsinler diye yapıyorum ne burada beğensinler diye yapıyorum. O müziğin dinleyicisi bulup dinliyor zaten. Albüm bitince Türkiye’de herhalde çıkar ama odak noktası Türkiye değil.” demiştir.
KAĞIT EVLER

Kağıt Evler, Emre Aydın'ın ikinci stüdyo albümüdür. 1 Nisan 2010 tarihinde satışa sunulmuştur. 


Sony Music ile albüm yapım ve menajerlik hizmetleri anlaşması imzalayarak tüm çalışmalarına sadece Sony Music bünyesinde devam etme kararı alan Aydın, yeni albümü "Kağıt Evler"i, İsveç'te Kelly Clarkson, Eagle Eye Cherry, Sinead O'Connor ve Santana gibi sanatçıların albüm kayıtlarını yaptığı "Mr Radar Music Stüdyoları"'nda, Mats Valentin prodüktörlüğünde hazırladı. 

Cemali’nin “Duymak istiyorum” parçası hariç, albümde yer alan tüm söz ve bestelerin Emre Aydın'a ait olduğu “Kağıt Evler”in çıkış parçası, Bu Yağmurlar şarkısı, albüm öncesi radyolar ve dijital ortam üzerinden müzik severlerle buluşmuştur. Bu Yağmurlar TTNET Müzik servisinin internet sitesinde en çok indirilen ve dinlenilen şarkılar arasında yer almıştır. Albüm çıkışından hemen önce Çatalca’da 20 saatlik bir çalışma ile Murad Küçük yönetmenliğinde kliplendirilen “Bu Yağmurlar” adlı şarkı radyolar ve müzik kanallarında en çok yayımlanan şarkı olarak zirvedeki yerini almıştır. Emre Aydın'a iki çocuk oyuncu eşlik etmiştir.

Ardından ikinci klip "Alıştım Susmaya" adlı şarkıya çekilmiştir.
Şarkı listesi şu şekilde;
  1. Bu Yağmurlar
  2. Alıştım Susmaya
  3. Hoşçakal
  4. Tam Dört Yıl Olmuş Dün
  5. Duymak İstiyorum
  6. Ayrı Ayrı
  7. Kimse Olmadı Senin Gibi
  8. Geniş Zamanlar Yok
  9. Son Defa
  10. Kağıt Evler

İYİLİK GÜZELLİK SPOR
-
DİPTEYİM SONDAYIM DEPRESYONDAYIM

Feridun Düzağaç için yapılan tribute albümdür. Albümün geliri TEGV'e aktarılmıştır.
Emre Aydın Dipteyim Sondayım Depresyondayım isimli şarkıyı seslendirmiş, kliplendirmiştir.
Bir hayranının o klip için "gitardan ne istedin?" sorusuna, "yaramazlık yaptı,dersini verdim" cevabını verebilecek kadar samimi, güzel, harika bir insandır kendisi :)


KURTALAN EKSPRES- DAĞLAR DAĞLAR 

Barış Manço, Cem Karaca ve Bahadır Akkuzu'ya ithafen yapılmış özel albümdür.
Teoman,Ogün Sanlısoy,Özlem Tekin gibi ve daha nice isim ile birlikte gerçekleştirilen bu projede Emre Aydın kendisine çok yakıştığını düşündüğüm Dağlar Dağlar parçasını yorumlamıstır.


BENİ BİRAZ BÖYLE HATIRLA
2012 yılı şubat ayında Sony Music'den ayrılıp menajeri Fadıl Dinçer ile birlikte 565 Yapım adında kendi müzik şirketini kurmuştur. Mart ayında bu şirketten DMC Müzik ile ortak yapım olarak " Beni Biraz Böyle Hatırla " isimli single albümünü yayınlamıştır. 
Albümde sözü kendisine müziği Nikos Papadopoulos'a ait olan "Beni Biraz Böyle Hatırla " ve söz ve müziği Gülden Mutlu'ya ait olan " Soğuk Odalar " isimli parçayı Gülden Mutlu ile düet yaparak seslendirmiştir. Albüm TTNET Müzik'de yayınlandıktan 5 gün sonra en çok indirilen albüm ve en çok indirilen şarkı listelerinde bir numaraya yerleşmiştir.

2013 Türkiye Müzik Ödülleri'nde single için "En İyi Single" ve "Soğuk Odalar" şarkısı için "En İyi Düet" ödülü verilmiştir.



13 DÜET-SON PERDE
13 Düet, Nilüfer'in yirmi dördüncü stüdyo albümü. Bundan bir önceki albümü 12 Düet'in devamı sayılır.

 Nilüfer önceki albümde olduğu gibi eski şarkılarını on üç müzisyen veya grup ile birlikte rock tarzında seslendirdi. Albümün ilk klibi Emre Aydın ile düet yaptığı Son Perde şarkısıdır.

Tüm bunların dışında Atiye'nin son albümü Soygun Var'da Sor isimli şarkı ile Atiye ile düeti bulunuyor.



Ayrıca Emre Aydın'ın yeni albüm hazırlığında olduğunu bilmeyen kaldı mı?
Yeni albüm yazısını okumayanlar için buraya tık tık koyuyoruum.
EAFC'ye kocaman teşekkürler olsun.
Haftaya yazılarda fan clupleri de inceleriz belki ne dersiniz?
Kucak dolusu sevgiler herkese :)



emreaydın;
twitter: https://twitter.com/emreaydin
instagram: emreaydin
emreaydin.org

iletişim:
kayipsolanahtari@gmail.com
twittter: ksolanahtari
instagram:kayipsolanahtari